ALPRO Leiemarathon is een organisatie van VZW Leiemarathon.


In het voorjaar van 2006 had de voorzitter van Jogging Club Wevelgem, Patrick Doornaert bijna 50 marathons op zijn teller. Samen met Freddy Vanhoucke die er reeds 94 in de benen had, vonden ze de tijd rijp voor een eigen marathon, waar Freddy zijn 100-ste zou lopen.

Samen met Henk Hoorens en Timon Dejonghe (beiden ook marathonlopers), werd de eerste LEIE MARATHON boven de doopvont gehouden.

Gezien wij als organisatie reeds meer dan 500 marathons hebben gelopen, bezitten we ruim de ervaring van hoe het moet, en vooral ook hoe het niet moet.


We onderscheiden ons dan ook van alle andere marathons, door de loper volledig in de aandacht te zetten. De eerste editie kon op 300 moedige starters rekenen. De bevestiging van de goede organisatie kwam er met meer dan 400 deelnemers voor de tweede editie.


Tijdens de eerste editie van de marathon kwam Freddy ten val. Een week later is hij overleden. Het verlies was een ware klap voor zijn familie, vrienden en de organisatie. Freddy zal dan ook onze drijfveer blijven om deze marathon te blijven organiseren, en zo zou hij het ook gewild hebben.


Door het grote succes van de vorige edities werd de organisatie en om de kwaliteit van de marathon te verzekeren, werd het organiserende team versterkt met een aantal krachtige spelers: Lies en Geert Deruddere, Rik Barbe, Steven Warlop, Kris Maelbrancke, Heleen Samyn en Filiep Vanthournout.


De ALPRO LEIEMARATHON is niet alleen in België maar ook buiten onze landsgrenzen gekend en kan rekenen op heel wat interesse van buitenlandse lopers.
Als hoofdsponsor en ondersteunende kracht kunnen wij terug rekenen op ALPRO.

volgende editie

24/09/2017