Meer over de Dulle Stappers

Wandelclub

Wie kan onze wandelclub beter voorstellen dan Henk Hoorens? Jarenlang was hij actief als loper bij Jogging Wevelgem. Tegenwoordig is hij wekelijks op de afspraak om onze wandelclub te begeleiden. Hieronder deelt hij ons wat informatie over de Dulle Stappers:

 

Een tijdje voor de eerste corona periode zijn enkele leden en steunende leden van de jogging begonnen met wandelen. Stephan Wittouck, Rudy Lapiere en wijlen Dirk Vanneste waren de eerste wandelaars.

De meesten wandelen uit noodzaak omdat het lopen op den duur niet meer mogelijk bleek door verschillende blessures of andere ongemakken. Ook bleek het ideaal om de steunende leden ook iets sportiefs te kunnen aanbieden en zo ook een link te behouden met de joggingclub.

Zo werd de donderdagavond om 19u niet alleen het trainingsmoment van de joggers maar ook van de stappers!

De naam “De Dulle Stappers” werd vlug gevonden en is afkomstig van de “De Dulle Trappers”, een fietsgroep die ook grotendeels uit ex-joggers bestaat.

In de volle corona periode bleek wandelen ook één van de enige sporten die veilig kon worden beoefend. Het deed ook deugd elkaar iedere week eens terug te zien en de meeste leden waren telkens aanwezig wat het weer ook was!

We vertrekken dus elke donderdagavond om 19u aan de Zwemkom van Wevelgem en we wandelen een 6 à 7 Km. Het parcours wordt soms voorbereid maar soms laten we ons leiden door het toeval.

De gezelligheid is troef, we houden er een goed tempo op na, maar we hebben zeker tijd voor een tof gesprek of soms voor een verrassing… We blijven ook altijd in groep en heeft het iemand moeilijk dan wachten we tot we terug samen zijn.

Naar het schijnt zei Hippocrates 2400 jaar geleden al dat wandelen het beste medicijn is.

Of die bewering 100% klopt weten wij niet maar na onze wandeling voelen wij ons wel meestal erg goed!

In de medische wereld wordt er veel gezegd dat de “zittende ziekte” erg gevaarlijk is en dat wandelen daarvoor een ideale remedie is.

Dus spring de donderdagavond uit je zetel en kom met ons wandelen!

Afspraak om 19u aan de zwemkom!

 

Dulle Stapper Henk

Wandelclub

120

dagen

16

uren

23

minuten

12

seconden

Op naar de 5e editie van onze Liften De Smet Aflossingsmarathon! Ben jij er ook bij onze jubileum editie?
De wedstrijd gaat door op 20 oktober 2024 in en rond de Porseleinhallen te Wevelgem. Hier vind je alle nodig info omtrent het event en kan je ook nog eens nagenieten van de aftermovie van de vorige editie in 2022!

meer info inschrijven aftermovie 2022

ONZE CLUB

Trainingen

Maandag: om 19u

Donderdag om 19u

Zondag om 9u

Locatie

We starten aan De Zwemkom te Wevelgem.


Er is enkel douchegelegenheid op maandag en donderdag.

Parcours

We lopen afwisselende parcours. Na de gezamenlijke start zijn er verschillende tempo’s.


bekijk parcours
Terug naar boven